top of page
TRIX Basic Beta voor haaruitval bij stress

Het supplement bij haaruitval door stress

Haaruitval door stress? Telogeen effluvium? Plotseling veel haar verliezen kan diverse oorzaken hebben en tot grote paniek leiden. Help je haar sneller herstellen. 

TRIX Basic Beta voedingssupplementen richten zich op de bevordering van de haargroei en het herstel van de haardikte en -lengte bij haaruitval door stress (telogeen effluvium).

TRIX Basic Beta is al zo’n 20 jaar op de markt en wordt aangeraden door huisartsen en dermatologen.

Voor maximaal resultaat raden wij een gebruik aan van 6 maanden.

TRIX Basic Beta

TRIX Basic Beta voedingssupplementen

Speciaal ontwikkeld voor haaruitval bij ‘stress’

Bevat de natuurlijke bouwstoffen voor het haar

Verhoogt je weerstand

Haaruitval door stress

Heftige stress heeft een negatief effect op de haren. Haaruitval door fysieke of psychische stress wordt in de medische wereld aangeduid als telogeen effluvium. Bij haaruitval door stress kunnen er ongeveer 150 – 400 haren per dag uitvallen.

 

Door de stress stopt de groei van de haar. De haar komt daardoor minder stevig in de huid vast te zitten en valt hierdoor makkelijker uit. Voorbeelden van heftige stress zijn hoge koorts, bevalling, emotionele problemen, een operatieve ingreep, narcose, een ongeval, infecties, een streng dieet of een verblijf in een extreem warm land. Vrouwen ervaren na een bevalling veel haaruitval door stress.

Tijdens een normale haargroeicyclus groeit een haar gedurende vier à vijf jaar voordat deze uitvalt. Deze cyclus vindt ook op jouw hoofd plaats en herhaalt zich ongeveer twintig keer in je leven. Onder normale omstandigheden vallen er zo’n 50 – 100 haren per dag uit.

 

Door de stresssituatie, vaak is dit één specifiek stressmoment dat je 3-6 maanden geleden hebt beleefd, ervaar je nu niet alleen je normale haaruitval, maar ook vallen de haren uit die je pas volgende maand zou verliezen. Dat zijn doorgaans haren die de lengte van het kapsel hebben (lange haren). Je ziet nu veel meer haren in je borstel en doucheputje dan normaal! Dit leidt vaak naar nog meer stress.

Wat je hiertegen kunt doen?

 

Voed en ondersteun je haar met de juiste vitaminen en bouwstoffen zodat je het herstel van je haar versnelt.

Voedingssupplement TRIX Basic Beta is speciaal ontwikkeld door een team van specialisten en bevat de natuurlijke bouwstoffen voor het haar.

 

TRIX Basic Beta is gericht op haaruitval door stress en bevat ingrediënten die een wetenschappelijk bewezen effectiviteit hebben bij ondersteuning van een gezonde haargroei. Een merkbaar effect mag verwacht worden na 3-6 maanden gebruik. De wetenschappelijke literatuur vind je in de bijsluiter.

Is TRIX Basic Beta geschikt voor mij?

TRIX Basic Beta is ook geschikt voor:

  • Vegetariërs

  • Veganisten

  • Personen met een lactose intolerantie

  • Personen met overgevoeligheid voor gluten

 

Dit product is niet op proefdieren getest.
Dit product kan worden gecombineerd met alle andere TRIX Basic producten.
De capsule is eenvoudig te openen zodat je de inhoud apart kunt innemen met bijvoorbeeld water. De capsules zijn 19×6 mm (normale afmeting).

Hoe te gebruiken?

Inhoud: 30 capsules per verpakking.
Eenmaal daags een capsule innemen met water.
Aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden.
Buiten bereik van kinderen houden.
Niet gebruiken bij zwangerschap.
Trix Basic is een voedingssupplement en moet niet worden gebruikt als vervanging van gevarieerde voeding.
Trix Basic Beta bij voorkeur een uur voor het slapengaan innemen.

Ingrediënten

N-acetyl-L-cysteïne - 120 mg

N-acetyl-L-cysteïne bevordert de groei van mooi en gezond haar. Deze stof geeft het lichaam de beschikking over cysteïne, een zwavelhoudend aminozuur dat een essentiële component is van het haareiwit keratine.

Cholecalciferol (vitamine D3, 200% ADH) - 30 mcg

Cholecalciferol (Vitamine D3) verlengt de groeifase van je haar. Een tekort aan vitamine D3 kan de haargroei doen verminderen, waardoor dunnere en kortere haren kunnen ontstaan.

Phytosterol complex - 100 mg

Phytosterol complex bevatten stoffen die essentieel zijn voor de opbouw en aanmaak van haren.

Ferrofumaraat (100% ADH) - 15 mg

Ferrofumaraat is een vorm van ijzer die het lichaam makkelijk kan opnemen. IJzer is nodig bij elke celdeling, dus ook bij de vorming van nieuwe haren. Een tekort aan ijzer kan haargroei doen afnemen en haaruitval veroorzaken.

Selenium (170% ADH) - 100 mcg

Selenium beschermt je lichaam tegen de vorming van schadelijke stoffen. Selenium draagt bij aan het onderhoud van normaal haar.

Melatonine - 250 mcg

Melatonine beïnvloedt de celdeling. De celdeling wordt bevorderd in aanwezigheid van voldoende melatonine. Melatonine staat bekend als een zeer sterk werkend antioxidant. Een (relatief) tekort aan melatonine kan de haargroei afremmen.

Overige
  • Vulstof: microkristallijne cellulose Ph Eur – 76 g.

  • Stabilisator: siliciumdioxide – 8 mg.

  • Stabilisator: plantaardig magnesiumstearaat – 16 mg.

  • Capsule: hydroxypropylmethylcellulose (hpmc).

Haarcyclus
telogeen effluvium

Haarcyclus, met stressmoment kan een negatief effect hebben op de haargroeicyclus. De groeifase van de haar wordt hierdoor met enkele maanden verkort en de haren vallen tijdelijk versneld uit.

Stressmoment

Een stressmoment kan een negatief effect hebben op de haargroeicyclus. De groeifase van de haar wordt hierdoor met enkele maanden verkort en de haren vallen tijdelijk versneld uit.

1. Groeifase

Een gezonde haar groeit uit een haarzakje. In deze fase bevindt de haar zich gedurende vier à vijf jaar. Hierna begint het wisselproces.

2. Wisselfase

Het haarzakje met oude haar verplaatst zich naar de oppervlakte. De bloedtoevoer naar deze haar vermindert doordat er een nieuw haarzakje met haar wordt gevormd. De oude haar komt nu minder diep in de hoofdhuid te zitten en is dan ook makkelijker los te trekken.

3. Uitvalfase

De oude haar wordt niet meer gevoed en zit als ‘dood materiaal’ op je hoofd. De nieuwe haar wordt nu gevoed en groeit. De oude haar wordt steeds verder de hoofdhuid uitgedrukt. De haargroeicyclus wordt door een stressmoment met 3 maanden verkort. Alle haren die pas 3 maanden later uit zouden vallen, vallen nu al uit! Het aantal haren dat in de borstel of in het doucheputje gevonden wordt is verveelvoudigd.

4. Uitvalfase

De oude haar valt uit. De nieuwe haar zit stevig en diep geworteld en groeit zoals oorspronkelijk weer vier à vijf jaar lang.

*Deze haarcyclus vindt ongeveer 20x in een mensenleven plaats.

bottom of page